4 εύκολοι τρόποι για απόφραξη του νεροχύτη!

4-εύκολοι-τρόποι-απόφραξη-νεροχύτη

Τα υπολείμματα μαλλιών, λιπών και τροφίμων είναι μερικές από τις αιτίες που μπορούν να σας κάνουν να «λερώσετε τα χέρια σας». Οι πιθανότητες να έχετε πρόβλημα με την απόφραξη του νεροχύτη κάποια στιγμή στη ζωή σας είναι πολύ υψηλές. Οι λύσεις είναι τόσο πολλές και εύκολες που δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε το βουλωμένο νεροχύτη στις σοβαρές υδραυλικές βλάβες, ισχυρίζονται οι τεχνικοί Αποφράξεις Αντωνίου.

Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται για να απαλλαγούμε από αυτό είναι μερικά έξυπνα κόλπα. Για αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω εύκολους τρόπους για εσάς και θα δείτε ότι μετά από λίγο το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει, κάτι που δεν είναι πολύ πιθανό, έχουμε όλες τις λύσεις που χρειάζεστε!

Πώς μπορείτε να κάνετε απόφραξη του νεροχύτη;

1. Με μαγειρική σόδα, αλάτι και βραστό νερό

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε το «μαγικό μείγμα». Γεμίστε ένα φλιτζάνι καφέ με ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και αλατιού. Ρίξτε το μείγμα σας για να αποσυναρμολογήσετε το νεροχύτη και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Όσο η μαγειρική σόδα και το αλάτι παίρνουν δράση, γεμίζετε το βραστήρα με νερό, γιατί θα το χρειαστείτε στο επόμενο βήμα. Μετά από 20 λεπτά, αρχίστε αργά να ρίχνετε βραστό νερό στον νεροχύτη.

Κάθε φορά που ρίχνετε λίγο, περιμένετε μέχρι να αδειάσει και να αδειάσει ο νεροχύτης και μετά να συνεχίσετε. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε βραστό, αντί για κρύο νερό, είναι επειδή το πρόβλημα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οφείλεται σε συντρίμμια τροφίμων. Με το «μαγικό μείγμα» και βραστό νερό, αυτά τα υπολείμματα θα διαλυθούν αμέσως.

2. Με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Όπως θα καταλάβετε, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό όπλο για την αντιμετώπιση ενός φραγμένου νεροχύτη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα: Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο νεροχύτη. Αφήστε τη σόδα να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Τώρα πρέπει να περιμένετε αρκετές ώρες μέχρι να λειτουργήσει το μείγμα.

Ιδανικά μπορείτε να το κάνετε αυτό πριν πάτε για ύπνο. Μόλις ξυπνήσετε, αφήστε άφθονο νερό να ρέει από τη βρύση, για να δείτε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας!

3. Με βεντούζα από καουτσούκ

Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος αντιμετώπισης ενός φραγμένου νεροχύτη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καουτσούκ βεντούζα. Υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη, οπότε πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το βεντούζα είναι ακριβώς δίπλα στο νεροχύτη της κουζίνας. Πριν εγκαταστήσετε την βεντούζα, αφαιρέστε τυχόν φίλτρα, εάν υπάρχουν.

Τοποθετήστε τη βεντούζα στην οπή αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι έχει καλή επαφή. Κρατώντας το βεντούζα από τον πόλο, ξεκινήστε να σηκώνετε και να το κατεβάζετε με έντονες και γρήγορες κινήσεις. Η αναρρόφηση, που προκαλείται από αυτήν την κίνηση σε συνδυασμό με τη δύναμη του νερού, θα αποσπάσει αυτό που έχει φράξει στο νεροχύτη.

4. Με συρματόσχοινο

Η δυνατότητα απόκρυψης χάλυβα στο σπίτι σας είναι πολύ μικρή. Ακόμα κι έτσι, η κατοχή ενός ατόμου εξακολουθεί να είναι απρόσιτη από το μέσο άτομο. Για αυτό θα πρέπει να αναζητήσετε μια ευκολότερη λύση. Εάν το πρόβλημα είναι επιφανειακό, μπορείτε να αφαιρέσετε το νεροχύτη ακόμη και με μια κρεμάστρα. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να το ισιώσετε. Χρησιμοποιήστε πένσα για να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο γάντζο στην άκρη.

Με το νέο σας εργαλείο, προσπαθήστε να αποσυνδέσετε την κουζίνα ή το νεροχύτη του μπάνιου σας. Εάν έχει παγιδευτεί βρωμιά, συντρίμμια τροφίμων ή μαλλιά, θα μπορείτε να τα «ψαρεύετε» με το άγκιστρο. Ωστόσο, απαιτείται λίγη προσοχή στο κίνημα. Μην πιέζετε το άγκιστρο προς τα κάτω, καθώς αυτό θα επιδεινώσει την κατάσταση. Εάν δείτε ότι η προσπάθειά σας ήταν αποτελεσματική, αφήστε λίγο ζεστό νερό. Διαφορετικά δοκιμάστε μια άλλη μέθοδο. Εάν ο νεροχύτης σας εξακολουθεί να μοιάζει με βουνό, καλέστε έναν αξιολογημένο υδραυλικό και σταματήστε την προπόνηση!

 

Πώς να αποφύγετε το φράξιμο του νεροχύτη στο μέλλον;

Είναι αλήθεια ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι να το αποτρέψουμε. Δεν χρειάζεται να βρεθείτε αντιμέτωποι με το φραγμένο νεροχύτη σας για να κάνετε δραστική δράση. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να φροντίσετε τον καθαρισμό του. Ειδικά η μέθοδος με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο. Θα χαρείτε σίγουρα αυτά τα δέκα λεπτά που έχετε αφιερώσει στην συνειδητοποίηση της σημασίας της σωστής συντήρησης.

Τώρα μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε τον φραγμένο νεροχύτη της κουζίνας σας! Εάν δεν τα καταφέρετε, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο τεχνικό από Αποφράξεις-Αντωνίου, γιατί το πρόβλημα είναι πιθανώς κάπου αλλού!

Δείτε περισσότερα για απόφραξη: