8 τρόποι για απόφραξη της αποχέτευσης

απόφραξη της αποχέτευσης

Όλοι μας έχουμε ζήσει εκείνη τη στιγμή να πλένουμε τα πιάτα και να αδειάζουμε τον νεροχύτη για να διαπιστώσουμε ότι η απόφραξη είναι πιο αργή από ό,τι συνήθως. Ή απλά δεν στραγγίζει καθόλου.

Αυτό σημαίνει ότι η αποχέτευση σας είναι φραγμένη και κάτι πιάστηκε κάπου στους σωλήνες, προκαλώντας εμπόδιο. Στην Αποφράξεις Αναγνώστου είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως αυτά, αλλά είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε την απόφραξη και τη συντήρηση επίσης, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το να βγάλετε το πορτοφόλι σας για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, έχουμε γράψει αυτό το άρθρο προτείνοντας τους 8 κορυφαίους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε την αποχέτευση σας στο σπίτι, χωρίς πολλή φασαρία ή ταλαιπωρία για απόφραξη.

1. Μαγειρική σόδα και ξύδι για απόφραξη

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι δύο από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά, οικιακά καθαριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για απόφραξη στο σπίτι σας.

Σας προτείνουμε να αναμίξετε 1/3 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με το 1/3 του φλιτζανιού ξύδι για να δημιουργήσετε το φάρμακο που σας ξεμπλοκάρει την αποχέτευση.

Όταν αναμειγνύετε τα δύο συστατικά, θα πρέπει να αρχίσουν να αφρίζουν αμέσως, έτσι δεν πρέπει να χάνετε χρόνο ρίχνοντας το παρασκεύασμα κατευθείαν στον νεροχύτη σας.

Αφήστε το να καθίσει για μια ώρα ή ακόμα και όλη τη νύχτα, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος, ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

2. Βραστό νερό για απόφραξη

Κάποτε από τα πιο παλιά κόλπα ήταν το βραστό νερό. Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά θα το εξηγήσουμε ούτως ή άλλως, για να είμαστε σαφείς.

Βράζουμε στο μπρίκι όσο νερό χωράει. Στη συνέχεια, ρίξτε το αργά στην αποχέτευση σταδιακά, περιμένοντας μερικά δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε έκχυσης.

Το βραστό νερό θα ταξιδέψει μέσα από τους σωλήνες, διαλύοντας τυχόν εμπόδια στο δρόμο του.

Γενικά, αυτός είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ξεμπλοκάρετε μια αποχέτευση και μπορείτε να τα κάνετε όλα με είδη οικιακής χρήσης που έχετε ήδη!

3. Καθαρισμός του σωλήνα για απόφραξη

Αυτός είναι ένας ελαφρώς πιο προηγμένος τρόπος για απόφραξη μιας αποχέτευσης, οπότε αν δεν αισθάνεστε σίγουροι για την αποσύνθεση ενός σωλήνα αποχέτευσης, ίσως μην το επιχειρήσετε.

Ωστόσο, είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Τοποθετήστε έναν άδειο κάδο κάτω από τον σωλήνα σχήματος U κάτω από το νεροχύτη. Ο κάδος θα συλλέξει τυχόν νερό ή διαρροές που προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού.

Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί, χαλαρώστε τα παξιμάδια ολίσθησης και στα δύο άκρα του σωλήνα και αφαιρέστε το σωλήνα. Αδειάστε τυχόν περιεχόμενο στον κάδο.

Μπορεί να χρειαστεί να ψαρέψετε για τυχόν κρυμμένα υπολείμματα στους σωλήνες, η χρήση μιας παλιάς οδοντόβουρτσας για αυτό είναι μια αποτελεσματική μέθοδος.

Ξεπλύνετε τους σωλήνες με νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε τα ξανά μαζί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα αποφράξει εντελώς την αποχέτευση σας.

4. Αλάτι και μαγειρική σόδα για απόφραξη

Γενικά, το αλάτι και η μαγειρική σόδα είναι είδη που έχουμε όλοι στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Απλώς ανακατέψτε μισό φλιτζάνι επιτραπέζιο αλάτι με μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ρίξτε το στην φραγμένη αποχέτευση.

Αφήστε το να δράσει για 10-20 λεπτά και μετά ρίξτε βραστό νερό. Αυτά τα τρία συστατικά αναμειγνύονται όλα μαζί θα παράγουν μια χημική αντίδραση που θα πρέπει να διαλύσει μερικά από τα πιο άσχημα μπλοκαρίσματα με τα οποία παλεύετε.

5. Χρησιμοποιήστε έμβολο για απόφραξη

Αυτή είναι μια τεχνική της παλιάς σχολής που πρέπει να δοκιμάσετε πριν καλέσετε έναν υδραυλικό. Τα έμβολα είναι ένας εξαιρετικός μηχανισμός για την απορρόφηση τυχόν εμπλοκών στις αποχετεύσεις σας.

Απαιτούν λίγη δύναμη και επιμονή κάθε φορά. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές προσπάθειες, αλλά ήταν επιτυχείς για δεκαετίες στον καθαρισμό των οικιακών αποχετεύσεων.

6. Χημικά Καθαριστικά για απόφραξη

Εφόσον έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω μεθόδους χωρίς επιτυχία, η αποχέτευση σας μπορεί να απαιτεί κάτι λίγο πιο δυνατό, όπως ένα χημικό καθαριστικό.

Μπορείτε να αγοράσετε χημικά καθαριστικά αποχέτευσης στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Αδειάστε το στην αποχέτευση, αφήστε το να καθίσει και να δράσει για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ρίξτε ζεστό νερό κάτω από το νεροχύτη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και θα πρέπει να έχετε μια υπέροχη, λειτουργική, ξεμπλοκαρισμένη αποχέτευση.

Σημείωση: Είναι πάντα σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού βαρέως τύπου.

7. Βιολογικά Καθαριστικά για απόφραξη

Εάν είστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και προσπαθείτε να αποφύγετε τα ισχυρά χημικά καθαριστικά, γιατί να μην δοκιμάσετε ένα βιολογικό καθαριστικό;

Αυτά τα καθαριστικά χρησιμοποιούν ένζυμα που διαπερνούν τυχόν μπλοκαρίσματα, αλλά έχουν περιορισμένη ισχύ σε αντίθεση με τα σκληρά χημικά καθαριστικά, επομένως μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της πιο επίμονης βρωμιάς που εμποδίζει την αποχέτευση.

Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τρίχες, σαπούνι ή άλλα, ένα βιολογικό καθαριστικό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

8. Φίδι υδραυλικού για απόφραξη

Το φίδι υδραυλικού είναι μια εξαιρετική συσκευή καθαρισμού αποχέτευσης που πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσετε, αν δεν την έχετε ήδη.

Πρόκειται για ένα μακρύ πλαστικό ραβδί με γάντζους που κοιτούν προς τα πάνω, που όταν τοποθετούνται κάτω από την αποχέτευση, βγάζουν τη βρωμιά καθώς σηκώνετε ξανά το ραβδί προς τα πάνω.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για απόφραξη σωληνώσεων αποχέτευσης χωρίς πολλή φασαρία και κόπο. Αυτό είναι ένα πραγματικά προσεγμένο εργαλείο καθαρισμού αποχέτευσης!

Καλέστε μας σήμερα

Εάν η αποχέτευση εξακολουθεί να είναι φραγμένη και έχετε δοκιμάσει τα πάντα χωρίς επιτυχία, είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν επαγγελματία και να τον ζητήσετε να έρθει και να λύσει το πρόβλημα για εσάς.

Καλέστε μας σήμερα και αφήστε τους επαγγελματίες μας να αποφράξουν την αποχέτευση σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, ώστε να συνεχίσετε τη ζωή σας χωρίς επιπλέον άγχος!

Αυτές οι μέθοδοι απόφραξης αποχέτευσης λειτούργησαν για εσάς; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αναγνώστου: