Πώς ξοδεύει τα χρήματά του το πρώτο δισεκατομμυριούχο ζευγάρι της μουσικής – News.gr


Beyoncé και ο Jay-Z αποτελούν ένα από τα πλέον επιτυχημένα καλλιτεχνικά ζευγάρια

Η Beyoncé και ο Jay-Z έχουν κοινή περιουσία που αγγίζει το 1,26 δισ. δολάρια, γεγονός που τους έχει μετατρέψει στο πρώτο ζευγάρι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι από τη μουσική βιομηχανία.

Το αντρόγυνο δεν βγάζει βέβαια λεφτά μόνο από τη μουσική, καθώς είναι αμφότεροι και επιχειρηματίες με σημαντικά ποσοστά σε αρκετές μεγαλύτερες ή μικρότερες εταιρίες. Τι τα κάνουν όμως τα χρήματά τους;

Το 2018 βρήκε την Beyoncé με περιουσία 355 εκατ. δολαρίων και τον Jay-Z με 900 εκατ. δολάρια, αποτελώντας ένα ζευγάρι οικονομικό μεγαθήριο στον κόσμο της μουσικής. Η κοινή τους περιοδεία «On the Run II Tour» απέφερε άλλωστε 253,5 εκατ. δολάρια, περισσότερα από 5 εκατομμύρια τη συναυλία! Λίγο μετά η Beyoncé έκλεισε και μια συμφωνία με το Netflix αξίας 60 εκατ. δολαρίων, για τέτοια ποσά μιλάμε.

Τι τα κάνουν όμως τόσα λεφτά; Τα ξοδεύουν όπως μπορούν, επενδύοντας ταυτοχρόνως τεράστια ποσά στην κτηματομεσιτική. Το ζευγάρι κατέχει αρκετές επαύλεις, μεταξύ αυτών και μια βίλα 88 εκατ. δολαρίων στο Bel Air της Καλιφόρνια. Την ίδια ώρα, μεριμνούν και για την οικογένειά τους. Η Beyoncé αγόρασε κάποια στιγμή ένα σπίτι για τη μαμά της στο Χιούστον, μια έπαυλη αξίας 5,9 εκατ. δολαρίων.

Αλλά και τα παιδιά τους δεν τα αφήνουν παραπονεμένα: όταν γεννήθηκαν τα δίδυμα, ας πούμε, τα έβαλαν να κοιμούνται σε ασορτί ολόχρυσα λίκνα αξίας 80.000 δολαρίων! Αλλά και το φορεματάκι που φορούσε η κόρη Blue Ivy στα MTV Video Music Awards κόστιζε περισσότερα από 11.000 δολάρια.

Beyoncé και Jay-Z ξοδεύουν πελώρια ποσά για όλων των λογιών τα πράγματα, από εισιτήρια διαρκείας στο ΝΒΑ και πανάκριβα δώρα μεταξύ τους μέχρι ρούχα, κοσμήματα και πανάκριβα εστιατόρια και ταξίδια. Η Beyoncé, ας πούμε, έκανε δώρο στον καλό της για τη γιορτή του πατέρα ένα ιδιωτικό τζετ 40 εκατ. δολαρίων.

Ταυτοχρόνως, επιδίδονται και σε σοβαρό φιλανθρωπικό έργο. Όταν ο τυφώνας Χάρβεϊ σάρωσε τη γενέτειρά της, το Χιούστον, η Beyoncé χάρισε άφθονο χρήμα αλλά και προσωπική εργασία για την ανακούφιση των πληγέντων. Το ζευγάρι χρηματοδοτεί επίσης αναρίθμητες υποτροφίες για φτωχά παιδιά, ευκαιρίες εκπαίδευσης που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια.

Όσα κι αν δώσουν όμως σε αγαθοεργίες και προσωπικές υπερβολές, το χρήμα συνεχίζει να εισρέει και από διάφορες μάλιστα πηγές, μοιάζοντας λες ατελείωτο…

Σχετικά Tags

Μπιγιονσέ Jay-Z

Source link