Προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το web hosting

Προβλήματα-που-αντιμετωπίζετε-με-το-web-hosting

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με το web hosting είναι ότι όλες οι υπηρεσίες φιλοξενίας είναι ίδιες. Αν και μπορεί να φαίνεται έτσι από τον τρόπο με τον οποίο διαφημίζονται πολλά πακέτα φιλοξενίας, υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη από την επιλογή ενός συγκεκριμένου χώρου στο δίσκο, της μνήμης RAM ή του εύρους ζώνης.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να ρωτήσετε σχετικά με το υλικό που χρησιμοποιείται και τον τρόπο διαμόρφωσης ενός διακομιστή. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε την εσωτερική τεχνογνωσία του παρόχου, την ποιότητα της τεχνικής υποστήριξής του και τον χρόνο λειτουργίας που εγγυώνται.

Ενώ στην επιφάνεια μπορεί να φαίνεται ότι η μόνη διαφορά μεταξύ των πακέτων φιλοξενίας είναι η τιμή, μπορεί να είναι λάθος να βάλετε το κόστος φιλοξενίας ως κύρια προτεραιότητά σας. Όλες οι υπηρεσίες φιλοξενίας είναι σχετικά προσιτές αυτές τις μέρες, επομένως η εξοικονόμηση λίγων λιρών το μήνα θα μπορούσε να είναι μια λανθασμένη οικονομία που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα περαιτέρω.

Ακολουθούν πέντε σημάδια που θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε εάν η φιλοξενία ιστοσελίδων σας εμποδίζει την επιχείρησή σας και αν είναι καιρός να προχωρήσετε ή να αναβαθμίσετε.

Ο ιστότοπός σας έχει αργούς χρόνους φόρτωσης

Ο χρόνος φόρτωσης είναι η ταχύτητα με την οποία χρειάζεται ο ιστότοπός σας για να φορτώσει στο πρόγραμμα περιήγησης ενός επισκέπτη. Είναι σημαντικό επειδή η Google το χρησιμοποιεί ως παράγοντα κατάταξης και επειδή οι επισκέπτες εγκαταλείπουν ιστοτόπους αργής φόρτωσης. Υπολογίζεται ότι μια καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης μπορεί να μειώσει τις μετατροπές πωλήσεων κατά 7%.

Μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση URL στο εργαλείο PageSpeed ​​Insights της Google. Αυτό θα σας δώσει τα αποτελέσματα για την απόδοση του ιστότοπού σας τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά.

Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τους χρόνους φόρτωσης, όπως η επιλογή του θέματος και ο αριθμός των προσθηκών που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας, ένας από τους κύριους παράγοντες είναι ο τύπος φιλοξενίας Ιστού που επιλέγετε. Οι καλά διαμορφωμένοι διακομιστές υψηλής απόδοσης μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την ταχύτητα, όπως και η αναβάθμιση από κοινόχρηστη σε VPS φιλοξενία.

Άλλοι χρήστες εξαντλούν τους πόρους σας

Εάν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστη φιλοξενία, κάθε ιστότοπος που φιλοξενείται σε διακομιστή μοιράζεται τους πόρους που παρέχει ο διακομιστής. Τις περισσότερες φορές, αυτό δεν είναι πρόβλημα. υπάρχει συνήθως αρκετή ικανότητα επεξεργασίας και μνήμη για όλους. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα.

Οι άπληστοι οικοδεσπότες μπορούν να τοποθετήσουν πάρα πολλούς χρήστες σε έναν διακομιστή πιστεύοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα χρησιμοποιήσουν ελάχιστα τους διαθέσιμους πόρους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικοί ιστότοποι να αρχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές με μεγάλους πόρους, ίσως στέλνοντας πολλές χιλιάδες email μάρκετινγκ ή εισάγοντας χιλιάδες περιγραφές προϊόντων και εικόνες, και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση κάθε άλλης τοποθεσίας στον διακομιστή.

Ένας καλός οικοδεσπότης θα χρησιμοποιεί εργαλεία που περιορίζουν τους πόρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας πελάτης. διασφαλίζοντας ότι οι δραστηριότητές της δεν θίγουν άλλους. Αυτό μοιάζει λίγο με την πολιτική δίκαιης χρήσης που επιβάλλουν ορισμένες εταιρείες ευρυζωνικότητας. Εάν επιλέξετε κοινόχρηστη φιλοξενία, βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε διαφορετική μορφή φιλοξενίας.

Έχετε κακή απόδοση

Δυστυχώς, ο ιστότοπος που εξαντλεί όλους τους κοινόχρηστους πόρους μπορεί να είναι δικός σας. Εάν ο ιστότοπός σας έχει αναπτυχθεί και έχετε πολλούς επισκέπτες που πραγματοποιούν ενέργειες που απαιτούν μεγάλους πόρους, όπως η χρήση του καλαθιού αγορών, θα μπορούσε να είναι ο ιστότοπός σας που ξεπερνά τα όρια πόρων που έχει ορίσει ο κεντρικός υπολογιστής – ειδικά σε ώρες αιχμής ή σε εποχιακές περιόδους με έντονη κίνηση.

Εάν συμβεί αυτό, η αργή απόδοση του ιστότοπού σας μπορεί να κάνει τους πελάτες να εγκαταλείψουν τα καλάθια αγορών τους και να ξοδέψουν τα χρήματά τους αλλού. Τα δεδομένα σας στο Google Analytics θα σας πουν εάν συμβαίνει αυτό.

Το ζήτημα εδώ δεν είναι πραγματικά το λάθος του οικοδεσπότη Ιστού σας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, προσπαθεί να δώσει σε όλους ένα δίκαιο μερίδιο των πόρων του διακομιστή. Στην πραγματικότητα, είναι σημάδι επιτυχίας: ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε ένα πακέτο φιλοξενίας που παρέχει τους αυξημένους πόρους που χρειάζεται τώρα ο ιστότοπός σας.

Ο οικοδεσπότης σας μπορεί να έχει μεγαλύτερα πακέτα κοινόχρηστης φιλοξενίας ή, για μερικές επιπλέον λίρες το μήνα, θα μπορούσατε να επιλέξετε τη σημαντικά καλύτερη φιλοξενία VPS, όπου θα έχετε έναν εικονικό διακομιστή αποκλειστικά για τον εαυτό σας.

Ο διακομιστής σας έχει κακή φήμη

Ο διακομιστής που χρησιμοποιείτε θα έχει τη δική του διεύθυνση IP. Εάν κάποιος από τους άλλους ενοικιαστές σε αυτόν τον διακομιστή πραγματοποιεί ακατάλληλες ενέργειες, όπως αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή φιλοξενία κακόβουλου λογισμικού, τότε αυτή η διεύθυνση IP μπορεί να μπει στη μαύρη λίστα.

Αυτά είναι κακά νέα για κάθε άλλο ιστότοπο που φιλοξενείται σε αυτόν τον διακομιστή, καθώς μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και να οδηγήσει σε αποκλεισμό των email.

Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα προβληματικό είναι ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του ιστότοπου μπορεί να μην γνωρίζει καν τι συμβαίνει. Μπορεί να είχαν χακαριστεί ή μολυνθεί εν αγνοία τους. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν έχουν λάβει μέτρα ασφαλείας, όπως η μη ενημέρωση του λογισμικού τους ή η εύκολη διάσπαση κωδικών πρόσβασης.

Ένας καλός οικοδεσπότης θα παρέχει μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας για να αποτρέψει τη μαύρη λίστα μιας διεύθυνσης IP. Αυτά περιλαμβάνουν τείχη προστασίας, παρακολούθηση εισβολής, παρακολούθηση email, παρακολούθηση διακομιστή και αποκλειστικές διευθύνσεις IP. Βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης σας τα παρέχει.

Δείτε περισσότερα για το web hosting: