Τι να προσέξετε το καλοκαίρι στα υδραυλικά

ti-na-prosexete-to-kalokeri-sta-ydravlika

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαλάρωσης και ξεκούρασης, αλλά και μια κατάλληλη περίοδος για υδραυλικές εργασίες – τεχνικοί 24ώρες – . Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε το καλοκαίρι ώστε να μην έχετε υδραυλικά προβλήματα και να μην χρειαστείτε υδραυλικές εργασίες.

Αποφύγετε τις αποφράξεις

Μάθετε την αιτία οποιουδήποτε προβλήματος αργής αποστράγγισης κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού και προετοιμαστείτε για συνηθισμένα φράγματα με έμβολα και ακόμη και ένα φθηνό τρυπάνι τριών ποδιών για όταν το έμβολο δεν λειτουργεί. Το τρυπάνι πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά, ώστε να μην σπάσει την πορσελάνη της τουαλέτας, αλλά αυτό ή το έμβολο θα μπορέσει χειριστεί τα περισσότερα φυσιολογικά φράγματα. Εάν δεν το χρειάζεστε, πιθανώς χρειάζεστε έναν υδραυλικό για να αποφράξει την προβληματική περιοχή ή να το επιθεωρήσετε και να βρείτε το πρόβλημα.

Οι ρωγμές μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στους σωλήνες που θα επιτρέψουν στο νερό να εισέλθει και να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία του. Το χειρότερο σενάριο είναι ο αποχέτευση που στηρίζεται στην μπανιέρα και μερικές φορές σε άλλους αγωγούς. Είναι ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να οραματιστεί, αλλά μπορεί να συμβεί και να μυρίζει πολύ άσχημα αν πραγματοποιηθεί.

Οι περισσότεροι γονείς αισθάνονται χαρούμενοι όταν το παιδί τους ξεπεράσει το στάδιο της πάνας και μπορεί να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα κανονικά. Πολλοί ειδικοί προτείνουν ότι η εκπαίδευση πρέπει να συνεχιστεί για μικρά παιδιά, ώστε να ξέρουν πόσο χαρτί υγείας πρέπει να χρησιμοποιούν, καθώς ξεκινούν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Βοηθάει να γνωρίζουν δεδομένα πράγματα, όπως η διαφορά μεταξύ του μωρομάντηλου και του χαρτιού τουαλέτας, και πώς το ένα μπαίνει στον κάδο απορριμμάτων και το άλλο πηγαίνει στην τουαλέτα. Φυσικά, οι γονείς πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά τους να μην ρίχνουν αντικείμενα στην τουαλέτα, αλλά υπάρχουν κλειδαριές καπακιού τουαλέτας για να βοηθήσουν έως ότου ένα παιδί ξεπεράσει αυτόν τον πειρασμό.

Τι να κάνετε σε περίπτωση βουλώματος

Εάν οι τουαλέτες ξεπλένονται αργά ή έχετε δει γκρίζο νερό να βγαίνει στην μπανιέρα κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας ή μετά από έντονη βροχή, αυτό πιθανώς δείχνει ότι πρέπει να καλέσετε έναν υδραυλικό για επιθεώρηση. Οι ρίζες των δέντρων έλκονται από τα θρεπτικά συστατικά σε αποχετευτικές γραμμές και μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτά και να προκαλέσουν προβλήματα.

Για νεροχύτες κουζίνας, πολλές φορές το φράξιμο σχηματίζεται στο τμήμα σχήματος U του σωλήνα κάτω από το νεροχύτη. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια κανάτα με πολύ ζεστό νερό για να κινηθεί το φράξιμο. Στη συνέχεια, να δοκιμάσετε ένα χημικό προϊόν καθαρισμού του φράγματος αφού διαβάσετε την προειδοποιητική ετικέτα και τις οδηγίες του.

Εάν απενεργοποιήσετε πρώτα την παροχή νερού νερό, είτε μέσω της κύριας βαλβίδας είτε μόνο του νεροχύτη, μπορείτε να ξεβιδώσετε την παγίδα p. Στη συχέχεια μπορείτε να καθαρίσετε το φράξιμο με το χέρι, καθώς αυτό το τμήμα σε σχήμα u είναι συχνά όπου σχηματίζονται φράγματα του νεροχύτη της κουζίνας.

Για νεροχύτες μπάνιου και τις μπανιέρες, προσέξτε να αφαιρέσετε τις τρίχες από τα μαλλιά είτε ακριβώς μέσα στην αποχέτευση είτε πιο μακριά. Μερικές φορές, μπορείτε να καθαρίσετε αυτά που βρίσκονται κοντά στην κορυφή με το χέρι ή με μια λαβίδα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα προϊόν καθαρισμού αποστράγγισης πριν καλέσετε έναν υδραυλικό.  Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα του προϊόντος και βρείτε ένα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Καθαρίστε τις υδρορροές

Μπορεί να μην έχετε συσχετίσει τις καθαρές υδρορροές με κοινά καλοκαιρινά προβλήματα υδραυλικών συστημάτων. Αλλά στην πραγματικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαρροής νερού στα θεμέλια του σπιτιού σας. Για να δουλέψουν σωστά οι υδρορροές πρέπει να είναι απαλλαγμένες από συντρίμμια όπως φύλλα, κλαδιά και άλλα απορρίμματα.

Ένα άλλο μέτρο για να διατηρήσετε το σπίτι σας στεγνό είναι να βεβαιωθείτε ότι οι ψεκαστήρες είναι στραμμένοι μακριά από το υπόγειο του σπιτιού. Δεν είναι άγνωστο για τους ανθρώπους να καλούν έναν υδραυλικό για υδραυλικές εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επειδή έχουν νερό στο υπόγειο, μόνο για να μάθουν ότι μια ή περισσότερες κεφαλές ψεκαστήρα είναι η πηγή αυτού.

Χρησιμοποιήστε μια αντλία για να παραμείνει στεγνό το υπόγειο

Εάν διαθέτετε αντλία κάρτερ, δοκιμάστε τη πριν φτάσουν οι καλοκαιρινές καταιγίδες. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχει ισχύ και είναι ενεργοποιημένη. Στη συνέχεια, ρίξτε ένα κουβά με νερό σε αυτό. Η αντλία πρέπει να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει να επεξεργάζεται το νερό. Αλλά μπορείτε να την απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε το νερό μόλις είστε σίγουροι ότι λειτουργεί σωστά. Η δοκιμή της αντλίας κάρτερ εξασφαλίζει ότι είστε έτοιμοι για καταιγίδες το καλοκαίρι.

Πολλοί άνθρωποι που δεν ζουν σε μια περιοχή με πλημμύρες πιστεύουν λανθασμένα ότι δεν χρειάζονται αντλία κάρτερ. Εάν οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού σας είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους, πιθανότατα χρειάζεστε αντλία κάρτερ. Μια αντλία κάρτερ βρίσκεται σε ένα λάκκο στο χαμηλότερο μέρος του σπιτιού σας, συνήθως στο υπόγειο, και αποτρέπει το νερό να πλημμυρίσει τον χώρο. Αντλεί νερό από το χαμηλό σημείο και μέσω σωλήνα εκκένωσης προς τα έξω. Με κόστος περίπου 500 ευρώ, μια αντλία κάρτερ είναι πολύ λιγότερο ακριβή από τον καθαρισμό ενός πλημμυρισμένου υπόγειου.

Συντήρηση των υδραυλικών μετά το καλοκαίρι

Στην περίπτωση που έχετε εξοχικό σπίτι μειώστε τις πιθανότητες ατυχημάτων απενεργοποιώντας το νερό στην κύρια βαλβίδα. Στη συνέχεια, αποστραγγίστε όλο το νερό από τυχόν αποχετεύσεις, τουαλέτες, νεροχύτες ή άλλες εγκαταστάσεις όπου θα μπορούσε να σταθεί.

Ανοίξτε τα βύσματα έως ότου σταματήσει να τρέχει το νερό και αν υπάρχει βαλβίδα στο υπόγειο ή το γκαράζ, χρησιμοποιήστε επίσης έναν κάδο ή άλλο δοχείο για να το στραγγίξετε. Μπορείτε να ανοίξετε την παγίδα των αποχετεύσεων κάτω από τους νεροχύτες σας για να αποστραγγίσετε και το νερό από αυτά. Για να προετοιμάσετε τους σωλήνες σας για τον χειμώνα, εφαρμόστε ορυκτέλαιο, αντιψυκτικό ή υαλοκαθαριστήρα ως μη αντιψυκτικό μέσο. Θα είστε περισσότερο ήσυχοι εάν αποστραγγίσετε τη δεξαμενή του θερμοσίφωνα, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να σπάσει ενώ είστε μακριά. Σβήστε τις φλόγες οποιωνδήποτε συσκευών αερίου όπως ο φούρνος.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για υδραυλικές εργασίες Αθήνα: