Το φορμαλιστικό αριστούργημα της Πορτογαλίας – News.gr


Το σπίτι που μοιάζει σαν άγαλμα μεγάλων διαστάσεων

Χαμένο κάπου στους λόφους της νότιας Πορτογαλίας είναι ένα σπίτι που μοιάζει με μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής μέσα στο ύπαιθρο.

Casa em Silves το λένε και φαντάζει σαν άγαλμα μεγάλων διαστάσεων με αυτή τη γωνιώδη φόρμα και τις λευκές ματ προσόψεις του. Χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεπετάγεται με τόλμη και στιλ από το καταπράσινο περιβάλλον.

Η αποθέωση της μινιμαλιστικής αισθητικής και η μονοχρωματική παλέτα συνεχίζεται και στο εσωτερικό του σπιτιού, που αφήνει το ηλιακό φως να κάνει όλη τη φαντασμαγορική δουλειά.

H οποία είναι η αλήθεια δεν περιορίζεται πουθενά, καθώς ακόμα και η οροφή φιλοξενεί ουκ ολίγα οπτικά στολίδια, όπως την υπέροχη ταράτσα και την εξαίσια αυτή πισίνα. Από την οποία έχεις θέα 360 μοιρών!

Εξαίσιο δείγμα μοντέρνας αισθητικής, το σπίτι στην επαρχία Αλγκάρβε κρατείται διακριτικά μακριά από τα μάτια των τουριστών, αποφεύγοντας τις πολυσύχναστες ακτές για χάρη του μεγαλοπρεπούς ορεινού τοπίου.

Στιβαρό και ρευστό ταυτοχρόνως, είναι ένα πραγματικό οπτικό ποίημα από αυτά που αρέσκεται να γράφει η μεγάλη αρχιτεκτονική όταν την αφήνουν ελεύθερη να αυτοσχεδιάσει.

 

Σχετικά Tags

Πορτογαλία

Source link